Zonnebaan 54, 3542 EG Utrecht

Bel ons op : 030 - 26 41 555

Home » Projecten » Elisabeth Otter-knoll Stichting, Loowaard 3 Amsterdam

Elisabeth Otter-knoll Stichting, Loowaard 3 Amsterdam

Elisabeth Otter Knoll Stichting biedt in haar gebouwen service-appartementen aan. Hierbij bieden zij als service persoonlijke verzorging, huishoudelijke hulp, verpleging en ondersteunende begeleiding aan haar bewoners.

In januari zijn wij in samenwerking met Dura Vermeer gestart met werkzaamheden in opdracht van de stichting. Het doel is grootschalige verbouwing. Hierbij wordt onder andere delen totaal sloop, renovatiesloop en asbestsaneringswerkzaamheden uitgevoerd. De service appartementen worden vooral bewoond door ouderen. Door een goede afstemming met alle betrokken partijen willen wij zoveel mogelijk overlast voor de bewoners voorkomen.

Asbest
In januari en februari hebben we met betrekking tot de asbestsaneringswerkzaamheden eerst een verschalingsonderzoek uitgevoerd. Op basis van dit onderzoek hebben we een aantal asbestbronnen op een gemakkelijkere manier in risicoklasse 1 kunnen verwijderen.

Tijdens het uitvoeren van de saneringswerkzaamheden van de teruggeschaalde asbestbronnen  is er goed gemonitord. Door middel van periodieke controle metingen kunnen we zien of de gekozen werkmethode nog steeds voldoet aan alle veiligheidseisen. Deze metingen hebben bevestigd dat we op een verantwoorde manier de sanering uitgevoerd hebben. Andere asbestbronnen zijn gesaneerd naar de veiligheidseisen van de betreffende risicoklasse.

Renovatiesloop
In september 2015 zijn we gestart met renovatiesloopwerkzaamheden in het bouwdeel EOKS. Het doel van de sloop is het uitslopen van de 3 verdiepingen en begane grond vloer. Zo wordt er ruimte gemaakt voor de bouw om hier grotere appartementen en verschillende voorzieningen te realiseren.

Totaalsloop

Eind oktober zijn we begonnen met de totaalsloop van bouwdeel EFOS III. dit gebouw zal los gezet worden van EFOS I en is vervolgens door middel van een hydraulische kraan gesloopt.

 

 

[Not a valid template]